Vind je veerkracht in het een-ouderschap

en/of het hebben van een samengesteld gezin.

Vrouwen en mannen die een gezin alleen runnen zijn vaak bikkels, ze moeten wel en zijn vaak de spil waar alles om draait. Vaak gaat dat goed, maar wat als de spil zelf overbelast raakt of wat als een kind ziek wordt of als er stress is over een vechtscheiding?

Meestal lukt het dan niet meer alleen en voelt het zwaar om weer een dag te moeten volbrengen. Door een huisarts worden er soms pijnklachten vastgesteld of overbelasting, een burnout of een andere diagnose, maar het punt is, dat je als ‘spil’ niet altijd het advies: “doe rustig aan en stapje terug” zomaar makkelijk kan opvolgen.

Balans vinden in nieuwe thuissituaties

Behalve psycholoog ben ik ook een moeder van 2 pubers, die ik grotendeels alleen opvoed en dat is niet altijd makkelijk en gaat niet altijd over rozen. Hierin heb ik veel moeten leren.

Indien jij dit herkent en neigt vast te lopen hierin, dan kunnen we samen kijken waar jouw ruimte ligt, zodat je kunt herstellen en de accu kunt opladen. Waarna je de ouder kunt zijn die zelf floreert en daardoor het gezin ook.

Samengestelde gezinnen na scheiding

Na scheiding kunnen er nieuwe liefdes komen, met en zonder kinderen. Deze nieuwe dynamiek kan interessante uitdagingen geven die soms tot extra zorgen en stress leiden en overbelastings-klachten kunnen geven. 

Ik bied ouders samen of alleen de mogelijkheid om te onderzoeken hoe dit lichter kan en op een manier die voor iedereen past in het gezin.

Hoe ik jou kan helpen: