Begeleiding bij versterkingsoperaties en aardbevingsproblematiek

Regio Groningen (foto van mij gemaakt door Jos Schuurman)

Sinds 2016 zat ik met mijn gezin in een versterkingsoperatie en heb ik inmiddels een legio aan ervaringen met alle hindernissen en communicatieproblemen in dit slopende en stresserende proces.

Inmiddels staat ons huis er weer en mensen vragen dan: “Yvonne, was het het allemaal waard?”. Nee, als ik van tevoren wist wat ermee gepaard ging, had ik er niet bewust voor gekozen. Maar toen ik er eenmaal inzat heb ik mijn weg erin moeten vinden. 

Ik zag mijzelf en diversen met mij in onze buurt ‘kopje onder gaan’. Er was en is nog geen goede begeleiding, de bewonersbegeleiders doen hun best, maar kunnen weinig echte ondersteuning bieden. Je moet het voornamelijk zelf uitzoeken en ondergaan. Vandaar dat mijn wens is gegroeid om een veilige plek te creëren.  

Een luisterend oor en een mogelijkheid om helpende adviezen te geven indien jij er ook in vast loopt of vast dreigt te lopen met bijvoorbeeld gezondheidsklachten, slapeloosheid of aanhoudende stress en onrust. Samen kunnen we kijken wat ik hierin kan betekenen om je gezondheid te verbeteren. Aan het wachten, de onduidelijkheid en voor het gevoel van onveiligheid kan ik uiteraard geen directe oplossing bieden. 

Maar vanuit mijn ervaringsdeskundigheid en mijn kennis als psycholoog van verlieservaringen, chronische stress en aanhoudende lichamelijke klachten, kan ik je op het juiste pad zetten, zodat het niet langer een neerwaardse spiraal is.

Yvonne over de psychologische invloed van aardbevings-schade.

In de podcast Impact. Luister vanaf minuut 10.

Interview over de impact van aardbevings-schade en Yvonne haar ervaring als ervaringsdeskundige bij RTV Noord.

Hoe ik jou kan helpen: